Johannes Langkildes foredrag

Et foredrag med Johannes Langkilde giver dig:

  • En overraskende beretning om, hvordan Johannes Langkilde møder sin polynesiske familie og efterforsker deres fælles historie.
  • En eventyrlig og personlig opdagelsesrejse, om den fantastiske samoanske kultur helt tæt på
  • En professionel og dygtigt formidler der fanger sit publikum

JOHANNES LANGKILDE FOREDRAG

Min fætter er høvding i Samoa

Som barn fik Johannes Langkilde at vide, at han havde familie på en fjern stillehavsø. At der tilmed var en ægte høvding iblandt. Det lød som noget fra et børneeventyr, og for Johannes blev historien aldrig til mere end noget, han talte med sine forældre om som en pudsighed.


20 år senere står Johannes som korrespondent i USA i byen Philadelphia, hvor det demokratiske parti skal kåre Hillary Clinton som deres præsidentkandidat. Den delegerede fra Amerikansk Samoa er intet mindre end høvding Fagafaga Daniel Langkilde, som skal overbringe stemmerne fra det amerikanske territorie. Som var det arrangeret af skæbnen, befinder Johannes sig pludselig ansigt til ansigt med den fjerne fætter, som netop er hans blodsbeslægtede familie fra Samoa.


Det bliver begyndelsen på en eventyrlig, personlig opdagelsesrejse, der et par år senere bringer Johannes Langkilde, hans hustru og to børn til Samoa, for at afdække den fantastiske historie om hvordan hans forfader i 1800-tallet endte med at stifte en stor familie på de polynesiske øer.


Det er historien om Hans Alfred Langkilde, søn af en kongelig hofjægermester og tidligere soldat i krigen i 1864. Om hvordan Hans Alfred under dramatiske omstændigheder – og efter en duel med en tysk soldat – flygter til USA. Hans Alfred kæmper med indre dæmoner og forsøger at vaske dem bort med en ny tilværelse som hvalfanger. Men også det slår fejl og som en sidste udvej forsøger den unge Langkilde at skabe sig et nyt liv ved at hoppe overbord fra en båd, der passerer den eksotiske øgruppe, Samoa.


Her ender han med at blive gift med en høvdingedatter og får med hende 5 børn, der alle får danske fornavne og efternavnet Langkilde. I mere end 100 år har Langkildefamilien på de samoanske øer kun kendt sparsomt til danske ophav.


“Min fætter er høvding i Samoa” er en overraskende, opløftende og nær beretning om, hvordan Johannes Langkilde møder sin store, polynesiske familie og sammen med dem efterforsker deres fælles historie. Johannes og hans familie udvikler tætte bånd med de mange samoanske Langkilder, og oplever under sin opdagelsesrejse den fantastiske samoanske kultur helt tæt på. Eksempelvis hvordan man begraver sine døde i forhaven og placerer dem i imponerende, iøjnefaldende monumenter.


Undervejs bliver Johannes tilmed selv tilbudt en høvdingetitel, hvilket stadig er en både ærefuld og indflydelsesrig position i den samoanske kultur, og han får et nyt, samoanske navn ved en stor, ceremoni.

JOHANNES LANGKILDE & MIA WAGNER FOREDRAG

Danmarks største iværksættere

Kom helt tæt på nogle af de erhvervsfolk, der skabte flere af landets bærende virksomheder. Mia Wagner er erhvervskvinde, iværksætter og tidligere vært på DR’s succes, Løvens Hule og Johannes Langkilde er prisvindende journalist, forfatter, tidl. USA-korrespondent og sammen med Mia vært på den store, aktuelle DR-serie, Matadorerne.

I dette foredrag fortæller Wagner og Langkilde om arbejdet med serien, om hvad nutiden kan lære af den ustoppelige innovationslyst, vildskab og kreativitet, der prægede Danmarks første og formentlig største serieiværksættere, finansfyrster og erhvervsmastodonter.

Mia Wagner drager paralleller til sit eget arbejde som iværksætter, og I kan få svar på, hvordan virksomheder i dag kan lade sig inspirere af fortidens giganter. Foredragsholderne lægger også op til og faciliteter en debat.

Det var et rigtig godt og lærerigt foredrag

Jan Kvistborg
Aalborg Kongres & Kultur Center

Kontakt Johannes

DR-vært og musiker, bedst kendt som tv-vært i nyhedsprogrammer hos både DR og TV 2.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.